Herbapol - masz to w naturze

Syropy

Syropy Smaki Słońca – edycja limitowana

Daj się ponieść fali owocowego orzeźwienia

Syropy Sekrety Smaku – edycja limitowana

Zimowe smaki na rozgrzanie

Od dawna w naszych spiżarniach goszczą syropy przyrządzone z owoców i ziół o dobroczynnych właściwościach. Są niezastąpione na chłodne, zimowe wieczory. Odpowiednio dobrane składniki syropu pozwalają na delektowanie się pysznym smakiem, a rozgrzewające właściwości sprawiają, że najczęściej sięgamy po nie właśnie w okresie jesienno-zimowym.

Syrop z sezonowych owoców

Każda pora roku przynosi nam owoce, z których powstają wysokiej jakości syropy. Okres jesienno-zimowy sprzyja przeziębieniom, dlatego warto sięgać po produkty ze składnikami o działaniu prozdrowotnym. Jednym z owoców o dobroczynnych właściwościach jest pigwa. W czasie chłodnych, zimowych dni powinna stać się obowiązkowym składnikiem dodawanym do ciepłej herbaty. Nie dość, że jest pyszna, to jeszcze zawiera dużo witaminy C, potasu, fosforu i wapnia. Pigwa jest od wielu lat znanym dodatkiem do herbaty i innych napojów w polskich domach, głównie ze względu na walory smakowe i właściwości. Sekrety Smaku to również aromatyczny kwiat lipy i słodki miód. Kwiatostany lipy zbiera się na przełomie czerwca i lipca, ponieważ w tym czasie zawartość substancji czynnych jest największa. Jednak drogocennymi właściwościami lipy można się cieszyć cały rok. Dodatek miodu sprawia, że możemy się rozkoszować pyszną, naturalną słodyczą. Unikalny smak przypadnie do gustu całej rodzinie. Imbir to kolejny wariant proponowany przez nas jako składnik syropu. Ma intensywny korzenny smak, który zwykłym napojom doda egzotycznego, wyrazistego charakteru. Niektórzy z nas nie wyobrażają sobie życia bez imbiru ze względu na jego wyjątkowy smak oraz właściwości wspierające organizm. Może się kojarzyć z zimowymi pierniczkami albo grzanym piwem. Jednak jego zastosowanie jest o wiele szersze.

Syropy na zimowe wieczory

Syrop może przybierać różną kompozycję smaków i aromatów, jednak podstawą na okres jesienno-zimowy jest tu pigwa, kwiat lipy i imbir ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Szczególnie w tym czasie każdy z nas potrzebuje rozgrzania po powrocie do domu. Idealnie nadaje się do tego gorąca herbata z syropem i plasterkiem cytryny. Jednak to nie jedyne zastosowanie syropów z sezonowych owoców. Syrop imbirowy Herbapol idealnie nadaje się do grzanego piwa, dodając mu nieco pikantnej, korzennej nuty. Pigwę z miodem można dodać do ciepłej wody mineralnej, jeżeli chcemy uzyskać słodki i aromatyczny napój zimowy. Syrop o smaku lipy z miodem Herbapol stanowi doskonałe przełamanie smaków, a dzięki właściwościom prozdrowotnym kwiatu lipy polecany jest dla całej rodziny. Nasze syropy posiadają unikalny smak i aromat i doskonale rozgrzewają. Syrop z sezonowych owoców to idealne rozwiązanie, gdy chcemy dodać smaku herbacie, grzanemu piwu czy innym napojom, po które sięgamy zwłaszcza zimą.
Czytaj więcej Zwiń