Dżem z jabłek z mazowieckich sadów - nowa, pyszna propozycja od marki Herbapol

Jabłka to najczęściej kupowany owoc wśród Polaków – aż 77% z nas włącza je do swojej diety[1].

Nie tylko świetnie smakują, ale w formie przetworów stanowią także doskonały dodatek do ulubionych dań i przekąsek. Aby odpowiedzieć na potrzeby konsumentów, marka Herbapol wprowadza do swojej oferty nowość – Dżem Jabłkowy, stworzony w 100% z jabłek z mazowieckich sadów.

Śniadanie, deser czy może obiad na słodko? Przyjemnie kwaskowy dżem jabłkowy wspaniale smakuje na kanapce, a także jako uzupełnienie wielu potraw. Nie ma jednak wątpliwości, że dla wielu z nas zdecydowanym zwycięzcą będą nasze polskie, tradycyjne naleśniki z jabłkami. Teraz przygotowanie ich będzie jeszcze łatwiejsze, dzięki nowości marki Herbapol, jaką jest Dżem Jabłkowy, będący jedynym takim produktem na polskim rynku.

Aby przywołać prawdziwy smak dzieciństwa, należy zadbać o najlepsze składniki. Dżem Jabłkowy marki Herbapol z dużych kawałków polskich jabłek sprawdzi się tutaj doskonale – to przede wszystkim 100 g owoców na 100 g dżemu, pochodzących z naszych rodzimych, mazowieckich sadów. Bez skrobi ziemniaczanej i gumy guar, za to z obniżoną zawartością cukru stanowi dobry wybór dla całej rodziny.

Dżem Jabłkowy to jeden z wielu wariantów w portfolio produktów dżemowych marki Herbapol, która wspiera polskich sadowników. W portfolio marki znajdują się także Dżem Czereśniowy, Agrestowy, Brzoskwiniowy, Malinowy, Truskawkowy, Wiśniowy, Z Czarnych Porzeczek, Z Owocami Leśnymi, a także konfitury oraz powidła.

Biuro Prasowe Herbapol-Lublin SA: Marta Kłys

[1] ABC Rynek i Opinia, 2014