„Herbapol-Lublin” S.A. wspiera warszawskie oraz lubelskie placówki medyczne

W okresie wzmożonej aktywności pracowników placówek medycznych firma „Herbapol-Lublin” S.A. wesprze 17 warszawskich oraz lubelskich ośrodków przekazując produkty dżemowe, syropy BIO, napoje oraz herbaty marki Herbapol, jak również napoje energetyzujące marki Green-Up.

W ramach pomocy w regionie lubelskim, skąd wywodzi się firma, produkty zostaną dostarczone do szpitali i stacji pogotowia znajdujących się w Lublinie, Zamościu, Białej Podlaskiej oraz Chełmie. Bezpośrednio do 11 placówek medycznych położonych w tych miejscowościach zostanie dostarczonych blisko 15 tysięcy produktów.

Ponadto, dzięki współpracy firmy „Herbapol-Lublin” S.A z Zakładami Farmaceutycznymi Polpharma S.A. oraz restauracją Belvedere od 20 marca, w najbliższym czasie, ponad 500 zapakowanych posiłków wraz z syropami, herbatami i napojami ziołowymi będzie dostarczanych do warszawskich szpitali oraz stacji pogotowia ratunkowego. Dalszą dystrybucją wewnątrz placówek będą się zajmować wolontariusze Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, którzy wspierają personel medyczny w ramach projektu „Akcja – Detronizacja – Zdejmujemy Koronę Wirusowi”.

Posiłki będą dostarczane do następujących placówek w Warszawie:

• Wojskowy Instytut Medyczny, ul. Szaserów
  • Szpital MSWiA, ul. Wołoska