Herbata zielona Energy Guarana z Yerba Mate - szybki sposób, by pokonać zmęczenie

Nagromadzenie pracy, deszczowa aura, czy też nieprzespana noc – spadek energii dopada nas z różnych powodów, czasem w najmniej odpowiednim momencie.

Aby pokonać zmęczenie i przygotować się na kolejne wyzwania, warto sięgnąć po naturalne metody wsparcia. Dobrym sposobem na solidną dawkę energii może być filiżanka herbaty zielonej Energy Guarana z Yerba Mate od marki Big-Active. Dzięki unikalnemu połączeniu składników, napar ten dostarczy nam nowych sił witalnych na cały dzień.

Herbata zielona ma mnóstwo dobroczynnych właściwości. Przede wszystkim jednak doskonale smakuje, a odpowiednio krótko parzona, dostarcza organizmowi mnóstwo energii, by pokonać zmęczenie i stawić czoła codziennym wyzwaniom.

Sięgając po rozwiązania naturalne, warto pamiętać, że nie tylko zielona herbata potrafi dodać nam wigoru. Zawarte w herbacie Energy nasiona guarany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia psychicznego, zaś liście mate dodatkowo wzmacniają siły witalne organizmu. Dzięki tej unikalnej kompozycji składników, już jedna filiżanka naparu może sprawić, że poczujemy się pełni sił i chęci do działania.

Miłośników nowoczesnych smaków i niebanalnych połączeń zachwyci również intensywny, głęboki smak herbaty, który wzmacnia lekko kwaskowa skórka cytryny i liść mięty pieprzowej. Herbata zielona Energy Guarana z Yerba Mate to także idealna propozycja dla osób troszczących się o ekologię – torebki herbaty są bowiem wykonane z materiału biodegradowalnego i kompostowalnego, dzięki czemu pozostają przyjazne środowisku naturalnemu.

W linii herbat Big Active znajdziecie również herbatę Think & Focus z miłorzębem japońskim, szczególnie polecaną w okresie wzmożonej aktywności umysłu oraz herbatę uspokajającą Relax Melisa z Lawendą – niezwykłą kompozycję liści zielonej herbaty z melisą
i kwiatami lawendy.

Herbapol-Lublin S.A. jest polską firmą branży spożywczej, która w ciągu ponad 70 lat obecności na naszym rynku ugruntowała swoją pozycję lidera. Zajmuje pierwsze miejsce w segmencie syropów owocowych, herbatek owocowych, ziołowych, czerwonych i funkcjonalnych, a w kategorii herbat zielonych i dżemów zajmuje drugą pozycję.

Na bogate portfolio firmy składają się produkty należące do kategorii herbat, m.in. herbatki owocowe, ziołowe, zielone i funkcjonalne, napojów, produktów dżemowych z polskich owoców, m.in. dżemy klasyczne
i premium, konfitury i powidła oraz syropów.

W 2017 firma zadebiutowała w kanale HoReCa, wprowadzając na rynek dwie linie herbat: Breakfast i Premium.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.herbapol.com.pl.

marta.klys@big-picture.pl, 575 041 210