Linia BIO od marki Herbapol - produkty z certyfikowanych składników ekologicznych pochodzących z Polski.

Idealne dla miłośników natury

Moda na ekologię to trend coraz bardziej wpisujący się w nasze życie. Naturalne kosmetyki czy biodegradowalne torby na zakupy są dostępne od ręki w niemalże każdym sklepie. Również producenci produktów spożywczych wychodzą konsumentom naprzeciw, sukcesywnie rozszerzając dostępność produktów typu BIO w swoich ofertach.

Marka Herbapol, która już od ponad 70 lat opracowuje swoje produkty czerpiąc inspirację z natury, w odpowiedzi na potrzeby konsumentów, w 2019 roku wprowadziła do swojego portfolio linię produktów BIO. Znajdziemy w niej certyfikowane produkty z charakterystycznym zielonym listkiem, który jest potwierdzeniem wysokiej jakości oraz spełniania wszelkich norm dla produkcji ekologicznej.

Herbapol to marka, której największą inspiracją jest natura. Łącząc pasję i nieprzerwalną chęć rozwoju, marka postanowiła stworzyć produkty dedykowane miłośnikom zdrowej żywności. Na sklepowych półkach znajdziemy produkty takie jak BIO herbatki ziołowe Melisa oraz Mięta z certyfikowanych składników ekologicznych. Herbatki te to czysty smak natury: liście melisy oraz mięty, jakie znajdują się w opakowaniach, pochodzą z polskich, ekologicznych plantacji.

Dla fanów bardziej owocowych smaków marka przygotowała BIO herbatki owocowe o smaku Aronii i maliny oraz Dzikiej róży i czarnego bzu. Dostępne – podobnie jak herbatki ziołowe – w wariancie sypanym, nie tylko pysznie smakują, ale i imponująco wyglądają: w mieszankach zawierających całe owoce połączono specjalnie wybrane składniki, pochodzące z certyfikowanych, ekologicznych upraw.

Również miłośnicy kulinarnych podbojów znajdą coś dla siebie, ponieważ w ofercie marki znajdują się dżemy BIO o obniżonej zawartości cukru, o smaku czarnej porzeczki, maliny i truskawki. BIO Dżem Truskawka i jego pozbawiona pestek konsystencja uzyskana z polskich, ekologicznych truskawek, to doskonała propozycja zwłaszcza dla dzieci!

Herbapol BIO to także syropy o smaku maliny i aronii, których skład to zaledwie dwa certyfikowane ekologiczne składniki - sok owocowy oraz cukier trzcinowy.

Wyjątkowe składniki, pełnia smaku oraz wyrafinowane połączenia, które zachwycą każdego – to właśnie linia certyfikowanych produktów BIO od marki Herbapol!