Polana – Piękno, które masz w naturze

Natura to znany od lat, niezawodny sprzymierzeniec w dbaniu o dobre samopoczucie i urodę. Coraz częściej zwracamy się do niej poszukując skutecznych, ale i bezpiecznych sposobów dbania o swój wygląd. Marka Polana to innowacyjne, holistyczne podejście do pielęgnacji skóry, oparte na dobroczynnych właściwościach naturalnych składników. Polana to piękno, które masz w naturze.

Polana to nowe podejście do dbania o piękny wygląd. Dzięki swojej wiedzy, doświadczeniu i pasji do natury „Herbapol-Lublin” S.A. stworzył innowacyjny koncept dwukierunkowej pielęgnacji, dzięki któremu możesz troszczyć się o urodę nie tylko od zewnątrz, ale i od wewnątrz organizmu. Główną rolę w produktach marki gra czerwona koniczyna, zwana rośliną kobiet. Choć wygląda niepozornie, skrywa w sobie moc składników aktywnych, które w połączeniu z innymi ekstraktami roślinnymi wspierają kobiety w trosce o kondycję i piękno skóry.

Czerwona koniczyna od lat rośnie na polskich łąkach. Jej trzylistkowe liście oraz kwiat skrywają w sobie wielką moc, która doceniana jest przez wszystkie zwolenniczki świadomej pielęgnacji. Ta uwielbiana przez kobiety roślina posiada nie tylko właściwości regulujące gospodarkę hormonalną, ale wpływa także korzystnie na układ kwrionośny oraz regeneruje skórę, opóźniając proces jej starzenia się. Dzieje się to za sprawą zawartych w ekstrakcie z koniczyny izoflawonów, które pozytywnie wpływają na sieć włókien kolagenowych i elastynę, redukując ilość wolnych rodników. Dodatkowo, izoflawony chronią przed słońcem oraz stymulują syntezę kolagenu, co przekłada się na zapewnienie odpowiedniej elastyczność skóry i odmłodzony, promienny wygląd. Flawonoidy i antocyjany zawarte także w koniczynie działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie, zmniejszając jednocześnie wysuszenie naskórka i wyrównując koloryt skóry.

Marka Polana, wykorzystująca jako główny składnik roślinę kobiet, to trzy programy naturalnej pielęgnacji: Nawilżanie z chabrem bławatkiem, Rewitalizacja ze stokrotką, a także Odmładzanie
z ekstraktem z maku lekarskiego. Każdy z nich to oparte na naturalnych składnikach kosmetyki, wśród których znajdują się m.in.: kremy do twarzy i pod oczy, olejki, sera, a także płyn micelarny i mgiełka do twarzy. Działanie produktów uzupełniają suplementy diety, bogate w wyciągi roślinne, witaminy
i składniki mineralne, połączone z kwasem hialuronowym, koenzymem Q10 lub kolagenem.

Linia Nawilżanie
została stworzona dla każdego typu skóry, ze wskazaniem cery suchej, ale i naczynkowej oraz tłustej i problematycznej – gdzie zapewnienie odpowiedniego poziomu nawilżenia jest ważne, aby zmniejszyć ilość wydzielanego sebum. Siła czerwonej koniczyny została połączona z ekstraktem z chabra bławatka – dla przywrócenia zdrowej kondycji skóry. Działanie tych dwóch roślin wspierają: babka lancetowata, ekstrakt z kwiatu słonecznika, len oraz owies.

Linia Rewitalizacja
jest rekomendowana dla skóry zmęczonej, o osłabionej kondycji, silnie narażonej na negatywne działanie zewnętrzne zanieczyszczeń powietrza – smogu, promieniowania UV, ale również stresu czy nieprawidłowej diety. Połączenie regenerującej stokrotki i kocanki z siłą czerwonej koniczyny wzmacnia skórę, zapobiega utracie jej nawilżenia i elastyczności. Poprawia koloryt i rozświetlenie skóry nadając jej zdrowy wygląd. Wśród składników aktywnych znajdziemy również wyciąg z malwy, czarnuszki oraz łopianu.

Linia Odmładzanie
jest przeznaczona dla skóry dojrzałej, z oznakami utraty elastyczności i widocznymi zmarszczkami. Receptury oparte na maku lekarskim i sile czerwonej koniczyny widocznie poprawiają wygładzenie i ujędrnienie skóry. Ich działanie wspiera wyciąg z melisy, ostropestu, jeżówki elektrycznej oraz z zapewniającego rozświetlenie i blask krokusa.

Działanie naturalnych kosmetyków Polana wspierają suplementy diety, będące uzupełnieniem programów pielęgnacyjnych. Dostępne są w postaci saszetek z proszkiem do rozpuszczenia w wodzie,  w trzech smakach: gruszki, maliny i czarnej porzeczki, pielęgnują skórę od wewnątrz, dbając o jej wygląd i kondycję.

Polana to produkty wegańskie, a ich opakowania zostały przygotowane z myślą o środowisku.

Skuteczność produktów została potwierdzona badaniami.

Kosmetyki i suplementy Polana są dostępne na stronie marki. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą na www.e-polana.com.

„Herbapol-Lublin” S.A.

„Herbapol-Lublin” S.A. jest polską firmą branży spożywczej, która w ciągu ponad 70 lat obecności na naszym rynku ugruntowała swoją pozycję lidera. Zajmuje pierwsze miejsce w segmencie syropów owocowych, herbatek owocowych, ziołowych, czerwonych, funkcjonalnych, białych oraz drugie miejsce w kategorii herbat zielonych
i dżemów.

„Herbapol-Lublin” S.A. to przede wszystkim znane na polskim rynku marki Herbapol i Big-Active.
Na bogate portfolio firmy składają się produkty należące do kategorii herbat, produktów dżemowych, napojów oraz syropów. W 2019 roku do portfolio firmy dołączyły produkty z linii BIO.

W 2019 „Herbapol-Lublin” S.A. otrzymał m.in. Diament Forbesa dla najdynamiczniej rozwijających się firm
w Polsce, a wybrane produkty po raz kolejny zostały wyróżnione nagrodą Kupców Polskich - Złoty Paragon oraz Hit Handlu.

W 2020 roku firma zaistniała na rynku kosmetycznym wprowadzając markę naturalnych kosmetyków
i supelmentów Polana.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.herbapol-polana.com.

Dodatkowych informacji udzielają:

„Herbapol-Lublin” S.A.: Beata Skwierczyńska, PR & Digital Manager