European Union
PL
|
EN
Our brands
Herbapol
Big-Active
Monastic Herbs
Polana
Products
Teas and herbal teas
Syrups & dietary supplements
Jam products
Soft drinks
Refreshing sweets
For gastronomy
Handbook
Aloe vera
Black cumin
Bladder wrack
Caraway
Chamomile
Cistus
Common daisy
Common horsetail
Common nettle
Common sage
Coriander
Cornflower
Crowberry (black crowberry)
Dog rose
Elderberry
Electric daisy
Fennel
Ginseng
Greater burdock
Hawthorn
Hibiscus
Lemon balm
Linden
Opium poppy
Peppermint
Red clover
Ribwort plantain
Schisandra
White mulberry
White willow
Wild pansy
Wild thyme
About us
Our mission
News
Awards
CSR
Privacy policy
Company structure & contact
Our store
e-Herbapol
Strona główna
EN
Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym
Wróć do listy
Na słodko
Jogurtowe babeczki nadziane dżemem brzoskwiniowym
Łatwe
40 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
Mąka pszenna – 2 szklanki
Jogurt naturalny lub mleko – 1 szklanka
Drobny cukier brązowy – ½ szklanki
Masło – 130g
Jajko – 1 całe + żółtko
Cukier z dodatkiem wanilii – 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Dżem Brzoskwiniowy Herbapol
Przygotowanie
Składniki płynne (roztopione i ostudzone masło, jogurt i jajka) wymieszaj mikserem.
Dodaj suche składniki i kontynuuj ucieranie ok. 2 minut.
Formę na babeczki wyłóż papierowymi papilotkami, wypełnij do połowy ciastem, nałóż łyżeczkę dżemu, przykryj ciastem.
Piecz w temp. 180 stopni ok. 25 minut
Smacznego!
W przepisie użyto:
Dżem Brzoskwiniowy
Sprawdź