Wróć do listy Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą

Pudding chia z musem Herbapol Mango & Brzoskwinie

Przepis Pudding chia z musem Herbapol Mango & Brzoskwinie
Łatwe
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje:

  • 500ml mleka kokosowego
  • 6 łyżek nasion chia
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie musu Herbapol Mango & brzoskwinie
  • 4 łyżki pokruszonych orzechów laskowych
  • 2 łyżki prażonego czarnego sezamu (można zastąpić białym)
  • kilka listków mięty do dekoracji

Przygotowanie:

1.   W rondelku zagotuj mleko z solą.

2.   Zdejmij masę z kuchenki, dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.

3.   Odstaw na minimum godzinę, aby nasiona napęczniały, a masa zgęstniała.

4.   Rozdziel pudding do miseczek, nałóż grubą warstwę musu Brzoskwinia & mango od Herbapolu,

5.   Udekoruj pudding orzechami, sezamem i miętą.

 

Smacznego!

 

W przepisie użyto:

Mus Mango&Brzoskwinie użyto w przepisie serwisu Herbpol

Mus Mango&Brzoskwinie

Sprawdź