Wróć do listy Na słodko||Muśnij sobie z Darią Ładochą

Sernik na zimno z musem Herbapol Truskawki

Przepis Sernik na zimno z musem Herbapol Truskawki
Łatwe
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje:

Spód:

  • 1 szklanka prażonych płatków migdałowych
  • 1 szklanka prażonych wiórków kokosowych
  • 50 g miękkiego masła

Masa serowa:

  • 500 g serka mascarpone
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 4 łyżki żelatyny
  • 150ml wody
  • 1 opakowanie musu Herbapol Truskawki

 

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj masło z migdałami i wiórkami kokosowymi. Powstałą masę przełóż na dno tortownicy.
  2. W dużej misce połącz mikserem jogurt, serek mascarpone, wanilię oraz połowę opakowania musu Herbapol Truskawki.
  3. Do rondelka wsyp żelatynę, zalej wodą. Odstaw na 5 minut.
  4. Podgrzej żelatynę, aż całkowicie się rozpuści.
  5. Przygotowaną wcześniej masę serową połącz w mikserze z żelatyną.
  6. Przelej masę do tortownicy i na wierzchu udekoruj musem Herbapol Truskawki.
  7. Odstaw do lodówki na 4 godziny.

 

Smacznego!

 

W przepisie użyto:

Mus Truskawki użyto w przepisie serwisu Herbpol

Mus Truskawki

Sprawdź