Wróć do listy Na słodko

Deser bezowo-orzechowy

Przepis Deser bezowo-orzechowy
Trudne
Czas przygotowania 50 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

  • 400ml jogurtu naturalnego typ grecki
  • 4 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
  • 4 łyżki masła orzechowego (bez kawałków orzechów)
  • 1 słoik dżemu Czarna Porzeczka z Nałęczowa Herbapol
  • 300g bezów

Przygotowanie

  1. Jogurt naturalny zmiksuj z mlekiem skondensowanym i masłem orzechowym.
  2. W rondelku podgrzej nieco dżem z czarnej porzeczki, tak by nabrał lekko płynnej konsystencji.
  3. W niewielkich szklaneczek lub kieliszków wsyp łyżkę pokruszonych bezów, wlej łyżkę dżemu i dwie łyżki masy orzechowej tworząc warstwy.
  4. Działanie kontynuuj do momentu wypełnienia naczyń.
  5. Wierzch ozdób pokruszoną bezą i świeżymi porzeczkami.

W przepisie użyto:

Dżem z Czarnych Porzeczek użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem z Czarnych Porzeczek

Sprawdź