Wróć do listy Popularne

Pieczona pierś z kurczaka w marynacie z Dżemu Wiśniowego z winogronami

Przepis Pieczona pierś z kurczaka w marynacie z Dżemu Wiśniowego z winogronami
Średnie
Czas przygotowania 1 h 40 minut
Drukuj Drukuj

Składniki na 2 sztuki:

  • 2 piersi z kurczaka

  • 500 g ciemnych winogron bezpestkowych

  • 4 łyżki Dżemu Wiśniowego Herbapol

  • 1 łyżka oleju rzepakowego

  • 1 łyżka ziół prowansalskich

  • szczypta soli

  • 2 gałązki rozmarynu

Przygotowanie:

  1. Z dżemu, oleju, przypraw i soli przygotować marynatę i natrzeć pierś. Odstawić na 1 godzinę.
  2. W naczyniu żaroodpornym ułożyć zamarynowane piersi, dodać winogrona, położyć 2 gałązki rozmarynu i zakryć folią aluminiową/przykrywką.
  3. Piec 35 minut w 200 stopniach.
  4. Odkryć i dopiec jeszcze 5 minut.

Smacznego!

 

W przepisie użyto:

Dżem Wiśniowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Wiśniowy

Sprawdź