Wróć do listy
Popularne
15 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- Pomarańcza – 1szt.
- Cytryna – 1szt.
- Dżem z Owocami leśnymi
- Musztarda dijon/stołowa – 1 łyżeczka
- Szczypta mielonego imbiru
- Szczypta mielonego pieprzu
- Chrzan tarty – 1 łyżeczka
- Olej rzepakowy – 4 łyżki
Przygotowanie
- Na małych oczkach tarki zetrzyj połowę skórki pomarańczy i cytryny, po czym wyciśnij z owoców sok. Dodaj resztę składników i wymieszaj na jednolity sos.
- Nasza rada: w trakcie ubijania możesz dodać trochę wody gazowanej, bądź wrzątku – dzięki temu sos nie będzie się rozwarstwiał.
- Sosem możesz udekorować cienko krojony drób – np. cienkie plastry indyczej bądź kurzej piersi (również po zgrillowaniu), jak i grillowane sery.
W przepisie użyto: