Wróć do listy Popularne

Wytrawne ciasteczka z parmezanem nadziewane Dżemem Wiśniowym

Przepis Wytrawne ciasteczka z parmezanem nadziewane Dżemem Wiśniowym
Średnie
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 15 sztuk:

Przygotowanie

  1. Z masła, sera, mąki oraz szczypty soli zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Po upływie tego czasu, ciasto wyjąć z lodówki. Z ciasta odrywać kawałki, formować je w małe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego, na środku każdej zrobić większe wgłębienie i piec około 7 minut w 200 stopniach.
  3. Po wystudzeniu we wgłębienie nałożyć Dżem Wiśniowy.

Smacznego!

W przepisie użyto:

Dżem Wiśniowy użyto w przepisie serwisu Herbpol

Dżem Wiśniowy

Sprawdź