Wróć do listy Popularne

Żeberka marynowane w malinie i chili

Przepis Żeberka marynowane w malinie i chili
Średnie
Czas przygotowania 100 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

Przygotowanie

  1. Żeberka podziel na porcje i włóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Wymieszaj 2 łyżki Konfitury malinowej Herbapol, posiekane chili z pestkami, przeciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sól oraz pieprz.
  3. Mięso natrzyj marynatą odstaw na 24 godziny.
  4. Piecz pod przykryciem w 180°C przez około godzinę.
  5. Odkryj, przewróć mięso i piecz aż będzie rumiane (ok. 30 min).

W przepisie użyto:

Konfitura z Malin ekstra użyto w przepisie serwisu Herbpol

Konfitura z Malin ekstra

Sprawdź