Wróć do listy Na słodko

Kisiel malinowy ze świeżymi owocami

Przepis Kisiel malinowy ze świeżymi owocami
Średnie
Czas przygotowania 210 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

Przygotowanie

  1. Herbatę malinową zaparzamy, aby powstał z niej intensywny w smaku napar.
  2. Maliny i truskawki wkładamy do miseczki i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na około 3 godziny.
  3. Po tym czasie wrzucamy owoce do garnka, dodajemy syrop, sok i skórkę z cytryny. Czekamy aż owoce się zagotują i dodajemy napar herbaciany.
  4. W kubku rozrabiamy mąkę ziemniaczaną z wodą, i tak rozrobioną dodajemy do owoców, cały czas je mieszając aż do momentu kiedy nabiorą konsystencji kisielu.

W przepisie użyto:

Malina użyto w przepisie serwisu Herbpol

Malina

Sprawdź
Malina użyto w przepisie serwisu Herbpol

Malina

Sprawdź