Wróć do listy Napoje

Herbatka koperkowa i sos do kiełbasek

Przepis Herbatka koperkowa i sos do kiełbasek
Łatwe
Czas przygotowania 20 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

Składniki na sos

  • cebula 2 szt
  • czosnek 1 główka
  • pomidory świeże 500 g
  • imbir świeży 30 g
  • maliny 100 g
  • chrzan 50g
  • liście nasturcji 30 szt

Składniki na herbatę

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy sos: cebulę, czosnek, pomidory, imbir, chrzan i maliny podsmażamy w rondelku, podlewamy wodą źródlaną, zagotowujemy, doprawiamy do smaku i miksujemy. Na koniec dodajemy liście nasturcji.
  2. Zaparzamy herbatkę: saszetki kopru włoskiego zalewamy wrzątkiem, czekamy 15 minut, dodajemy resztę składników i miksujemy. Podajemy z kostkami lodu.

W przepisie użyto:

Koper włoski użyto w przepisie serwisu Herbpol

Koper włoski

Sprawdź