Wróć do listy Napoje

Lemoniada ogórkowo-miętowa

Przepis Lemoniada ogórkowo-miętowa
Łatwe
Czas przygotowania 15 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 6 porcji

  • 6 saszetek herbaty miętowej Herbapol
  • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
  • 1 świeży ogórek
  • 1 cytryna
  • 1l wody mineralnej

Przygotowanie

  1. Zaparz 6 saszetek herbaty miętowej w 1l wody.
  2. Cytrynę sparz, zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok.
  3. Do soku dodaj startą skórkę z cytryny i 2 łyżki miodu.
  4. Ogórka obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach.
  5. Wymieszaj ogórka, sok z cytryny, skórkę z cytryny z wystudzoną herbatą.
  6. Uzupełnij 1l wody mineralnej i serwuj z kostkami lodu.

W przepisie użyto:

Mięta użyto w przepisie serwisu Herbpol

Mięta

Sprawdź