Wróć do listy Popularne

Przekąska z tapioki z syropem

Przepis Przekąska z tapioki z syropem
Łatwe
Czas przygotowania 20 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • Tapioka 1 opakowanie
  • Mleko kokosowe 1 litr
  • Mango 1 szt
  • Truskawki 200 g
  • Mięta 1 doniczka
  • Laska wanilii 1 szt
  • Cukier brązowy do smaku
  • Syrop Truskawka

Przygotowanie

  1. Tapiokę wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą.
  2. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż, tak, aby wydrążyć ze środka nasiona. Dodajemy ją do tapioki razem z cukrem.
  3. Wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. W zależności od tapioki czas gotowania może być różny – najlepiej sprawdzić, czy jest już miękka.
  4. Owoce kroimy na dowolne kawałki, miętę siekamy drobno lub po prosu rwiemy.
  5. Gotową tapiokę przestudzamy, nakładamy do miseczek, polewamy syropem Herbapol. Na wierzchu kładziemy owoce z miętą.

W przepisie użyto:

Truskawka Suplement diety użyto w przepisie serwisu Herbpol

Truskawka Suplement diety

Sprawdź