Wróć do listy Popularne

Przekąska tapioki z syropem

Przepis Przekąska tapioki z syropem
Łatwe
Czas przygotowania 20 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje

  • Tapioka 1 opakowanie
  • Mleko kokosowe 1 litr
  • Mango 1 szt
  • Truskawki 200 g
  • Mięta 1 doniczka
  • Laska wanilii 1 szt
  • Cukier brązowy do smaku

Przygotowanie

  1. Tapiokę wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą.
  2. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż, tak, aby wydrążyć ze środka nasiona. Dodajemy ją do tapioki razem z cukrem.
  3. Wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. W zależności od tapioki czas gotowania może być różny – najlepiej sprawdzić, czy jest już miękka.
  4. Owoce kroimy na dowolne kawałki, miętę siekamy drobno lub po prosu rwiemy.
  5. Gotową tapiokę przestudzamy, nakładamy do miseczek, polewamy syropem Herbapol. Na wierzchu kładziemy owoce z miętą.

W przepisie użyto:

Truskawka użyto w przepisie serwisu Herbpol

Truskawka

Sprawdź