Wróć do listy
Popularne
20 min
Drukuj
Składniki na 4 porcje
- Tapioka 1 opakowanie
- Mleko kokosowe 1 litr
- Mango 1 szt
- Truskawki 200 g
- Mięta 1 doniczka
- Laska wanilii 1 szt
- Cukier brązowy do smaku
- Syrop Truskawka
Przygotowanie
- Tapiokę wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą.
- Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż, tak, aby wydrążyć ze środka nasiona. Dodajemy ją do tapioki razem z cukrem.
- Wodę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. W zależności od tapioki czas gotowania może być różny – najlepiej sprawdzić, czy jest już miękka.
- Owoce kroimy na dowolne kawałki, miętę siekamy drobno lub po prosu rwiemy.
- Gotową tapiokę przestudzamy, nakładamy do miseczek, polewamy syropem Herbapol. Na wierzchu kładziemy owoce z miętą.
W przepisie użyto: