Wróć do listy Popularne||Na słodko

Deser przekładany biszkoptami, waniliową śmietanką oraz kawiorem z syropu Malina BIO

Przepis Deser przekładany biszkoptami, waniliową śmietanką oraz kawiorem z syropu Malina BIO
Średnie
Czas przygotowania 30 minut
Drukuj Drukuj

Składniki na 3 porcje:

Składniki na „kawior”:

Przygotowanie:

  1. Biszkopty nasączyć syropem wymieszanym z wodą, rozłożyć do szklanek.
  2. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, polać nią biszkopty.
  3. Olej przelać do plastikowego/silikonowego naczynia i wstawić na 30 minut do zamrażalnika. Olej musi być bardzo zimny, inaczej kuleczki się pozlepiają!
  4. Syrop malinowy, wodę, sok z cytryny wlać do rondelka, dodać agar wymieszać i zagotować. Gotować około 4-5 minut i zdjąć z ognia.
  5. Wyjąć olej z zamrażalnika, strzykawkę napełnić gorącym płynem i kropla po kropli wpuszczać do zimnego oleju. Najlepiej robić partiami, w międzyczasie olej włożyć do zamrażalnika, a syrop ponownie zagotować.
  6. Gotowy „kawior: odcedzić na sitku i przepłukać bardzo zimną, przegotowaną wodą.
  7. „Kawiorem” zwieńczyć wierzch deseru.

Smacznego!

W przepisie użyto:

BIO syrop Malina użyto w przepisie serwisu Herbpol

BIO syrop Malina

Sprawdź