Wróć do listy Popularne||Na słodko

Puszysty krem czekoladowy z prażonymi migdałami i syropem Wiśnia

Przepis Puszysty krem czekoladowy z prażonymi migdałami i syropem Wiśnia
Łatwe
Czas przygotowania 3h 15 minut
Drukuj Drukuj

Składniki na 3 sztuki:

  • 500 ml śmietanki 36%
  • 100 g czekolady deserowej
  • 50 g czekolady mlecznej
  • 3 garście płatków migdałowych
  • syrop BIO Wiśnia marki Herbapol do polania wierzchu

Przygotowanie:

  1. Śmietankę, obydwie czekolady umieścić w rondelku i podgrzać do momentu, aż czekolady się roztopią. Ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. Całość ubić na puszysty krem, wyłożyć do pucharków.
  3. Podawać z podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi oraz polać syropem Wiśnia.

Smacznego!

W przepisie użyto:

BIO syrop Wiśnia użyto w przepisie serwisu Herbpol

BIO syrop Wiśnia

Sprawdź