Wróć do listy Na słono||Muśnij sobie z Darią Ładochą

Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem na bazie musu Herbapol Mango & brzoskwinie

Przepis Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem na bazie musu Herbapol Mango & brzoskwinie
Średnie
Czas przygotowania 60 min
Drukuj Drukuj

Składniki na 4 porcje:

  • 1 pierś z kurczaka, pokrojona na plasterkioliwa do smażenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • 2 małe sałaty rzymskie
  • 1 mała sałata lodowa
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
  • 1 zielony ogórek, pokrojony plastry ze skórą
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w słupki
  • 1 marchewka, pokrojona w słupki
  • 4 łyżki prażonych orzechów ziemnych
  • ½ pęczka mięty
  • ¼ pęczka koperku

adniki na 4 porcje:

  • 1 opakowanie musu Herbapol Mango & brzoskwinia
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 2 łyżki prażonego sezamu
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 papryczka chili (opcjonalnie)
  • sok z limonki
  • świeża kolendra 

Przygotowanie:

  1. Kurczaka natrzyj, solą, pieprzem i papryką.
  2. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę, podsmaż kurczaka na złoty kolor.
  3. Na półmiskach ułóż liście sałaty rzymskiej i porwanej sałaty lodowej.
  4. Na wierzchu ułóż ogórka, paprykę, marchewkę i cebulę.
  5. W oddzielnej misce wymieszaj mus Herbapol Mango & brzoskwinia z czosnkiem, sosem sojowym, posiekaną kolendrą, sezamem i chili.
  6. Na sałacie ułóż kurczaka, polej dużą porcją powstałego dressingu, udekoruj musem Herbapol Mango & brzoskwinia, orzechami, miętą i koperkiem.

Smacznego!

 

W przepisie użyto:

Mus Mango&Brzoskwinie użyto w przepisie serwisu Herbpol

Mus Mango&Brzoskwinie

Sprawdź